Polityka prywatności

§.1 Informacje ogólne.


  1. Podstawą prawną jest Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

  2. Operatorem Serwisu i jednocześnie Administratorem Danych jest firma KB MRÓZ Krzysztof Mróz ul. Sowia Wola, ul. Wierzbowa 23, 05-152 Czosnów NIP: 5311384910.

  3. Kontakt z osobą nadzorującą przetwarzanie danych osobowych w organizacji usługodawcy jest możliwy drogą elektroniczną pod adresem email: zamow@miedzywalkami.pl lub/i drogą oficjalną poprzez zapytanie na adres korespondencyjny.

§.2 Pozyskiwane dane.


  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

  1. Poprzez zapisywane w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka"),

  2. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.

  1. Zastrzegamy prawo do przetwarzania Twoich danych w okresie do 5 lat po zakończeniu umowy. Okres ten dotyczy dochodzenia ewentualnych roszczeń i przetwarzania danych w związku z prawem podatkowym.

§.3 Użytkownik – dane osobowe.

  1. Użytkownik posiada następujące prawa w związku z przetwarzaniem jego Danych Osobowych przez Administratora:

    1. Prawo dostępu do swoich Danych Osobowych,

    2. Prawo do sprostowania przetwarzanych danych,

    3. Prawo do usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”),

    4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych,

    5. Prawo do przenoszenia danych,

    6. Prawo do wyrażenia sprzeciwu na dalsze przetwarzanie danych,

    7. Prawo do niepodlegania decyzjom opartym wyłącznie na automatycznym przetwarzaniu np. profilowaniu.

  2. Realizacja każdego z powyższych praw następuje na wniosek Użytkownika. KB MRÓZ Krzysztof Mróz rozpatruje przesłany wniosek i odsyła odpowiedź w ciągu 1 miesiąca od dnia jego otrzymania.

  3. Korzystając z nich, Użytkownik może w każdej chwili wycofać zgodę na dalsze przetwarzanie danych dla celów, które jej wymagają, z zastrzeżeniem danych wymaganych do realizacji umowy pomiędzy KB MRÓZ Krzysztof Mróz, a klientem.

  4. KB MRÓZ Krzysztof Mróz zastrzega, że ma możliwość udzielenia odpowiedzi na wniosek, jak i w terminie późniejszym niż podany wyżej z powodu liczby zapytań lub skomplikowanego charakteru przesłanego zapytania. Przez skomplikowany charakter rozumiemy konieczność zbadania danych z kilku systemów informatycznych, potrzebę konsultacji z więcej niż jedną osobą z działu lub działów w celu zdobycia informacji będących przedmiotem wniosku. Klient zostanie każdorazowo poinformowany o zmianie terminu.

  5. Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych pod adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

§.4 Przetwarzanie danych w marketingu internetowym.


  1. Wykorzystujemy narzędzia zewnętrzne następujących operatorów:

    1. Google Analytics:

  • W celu wyciągania wniosków na temat danych osób wchodzących na witrynę i kierowaniem im naszych usług.

    1. Google Search Console:

  • W celu analizy ruchu w wyszukiwarce internetowej Google.

    1. Facebook:

  • W celu promocji Fan Page-a oraz postów.

  1. W systemach analitycznych Google Analytics dane będą przechowywane przez 24 miesiące, po czym zostaną usunięte.

§.5 Przetwarzanie danych – procesorzy.

  1. Dane osobowe Klienta przekazywane są usługodawcom, z których pomocy korzysta KB MRÓZ Krzysztof Mróz przy realizacji zamówień. Usługodawcy ci w zależności od treści umowy i okoliczności, podlegają poleceniom KB MRÓZ Krzysztof Mróz w sprawie celów i metod przetwarzania danych (podmioty przetwarzające) lub samodzielnie owe cele i sposoby określają (administratorzy).

  2. Podmioty przetwarzające. KB MRÓZ Krzysztof Mróz korzysta z dostawców, którzy przetwarzają dane osobowe tylko na jej polecenie. Należą do nich m.in.:

    1. Dostawcy świadczący usługę hostingu: Home.pl: spółka akcyjna z siedzibą w Szczecinie pod adresem ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin, zarejestrowana w Rejestrze Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonym przez Sąd Rejonowy Szczecin – Centrum w Szczecinie XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000431335, REGON 811158242, NIP 8522103252.

    2. Dostawcy zapewniający systemy do marketingu:

  • Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square Grand Canal Harbour Dublin 2 Ireland.

    1. Dostawcy świadczący usługę poczty serwerowej Home.pl spółka akcyjna z siedzibą w Szczecinie pod adresem ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin, zarejestrowana w Rejestrze Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonym przez Sąd Rejonowy Szczecin – Centrum w Szczecinie XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000431335, REGON 811158242, NIP 8522103252.

§.6 Informacja o plikach cookies.


  1. Serwis korzysta z plików cookies.

  2. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

  1. Tworzenia statystyk, które wyjaśniają, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze strony internetowej, co umożliwia poprawę ich struktury i zawartości;

  2. Utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której nie musi on na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła;

  1. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach:

  1. Polityka ochrony prywatności Google Analytics: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=pl

  2. Polityka prywatności Facebook: https://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation

  3. Polityka prywatności Google Search Console:

https://policies.google.com/privacy?hl=pl

§.7 Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa i utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a nawet uniemożliwić korzystanie z naszej witryny internetowej.

  2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

    1. Edge

    2. Chrome

    3. Safari

    4. Firefox

    5. Opera

    6. Android

    7. Safari (iOS)

    8. Windows Phone

    9. Blackberry

§.8 Logi serwera.


  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

  2. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi witrynę internetową.

§.9 Udostępnienie danych.

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie 
    w granicach prawnie dozwolonych oraz w ramach realizowanej umowy.

§.10 Postanowienia końcowe.


  1. Administrator Serwisu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

  2. Data wprowadzenia polityki prywatności: 20.06.2018

Kontakt

Serdecznie Zapraszamy
Odwiedź nas

Stary Tor 2,
Łomianki 05-092,

Zadzwoń

22 311 61 66

22 311 60 10

Godz. otwarcia

Pon - Ndz: 9.00-21.00